Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πρωτοβουλία Δράσης

ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΡΗΓΑΣ)

Επιλέγω να συμμετέχω στο συνδυασμό “Πρωτοβουλία Δράσης” γιατί πιστεύω τον Κωνσταντίνο Κουκά, έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται σε όλους με ευγένεια, επιδεικνύοντας πολιτική συνέπεια και ήθος, κάτι που εκτιμώ πολύ.

Ονομάζομαι Ασημομύτης Ιωάννης (Ρήγας). Γεννήθηκα το 1990 στο Μαρούσι από γονείς Μυκονιάτες. Πατέρας μου ο Βασίλης Ασημομύτης και μητέρα μου η Ειρήνη Συκινιώτη, το γένος Ζουγανέλη (Μπαλτά). Όταν ήμουν 7 μηνών, διαγνώστηκα με σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα και ξεκίνησα από τότε έως και τα 17 μου χρόνια μια σειρά χειρουργείων. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν με εμπόδισε στις δραστηριότητές μου ούτε στην εκπαίδευσή μου. Τελείωσα στο νησί το Τεχνικό Λύκειο ως Μηχανικός και συντηρητής θέρμανσης.

Για πέντε χρόνια παρακολούθησα μαθήματα στη Μουσική Σχολή του κ. Φίνις, κιθάρα και τουμπερλέκι, συμμετείχα παράλληλα και στη χορωδία, ενώ από το 2018 συμμετέχω και στη χορωδία του ΠΑΚΟ Γεώργιος Αξιώτης. Ένα δώρο που μου έκανε ο παππούς μου, μια σαμπούνα, μου άνοιξε καινούριους δρόμους, γνώρισα αυτό το υπέροχο όργανο όπου έμαθα να παίζω και το εξασκώ ως χόμπι ακόμη και σήμερα.

Όταν ήμουν 8 ετών ξεκίνησα να συμμετέχω σε χορευτικούς συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια χόρευα στο χορευτικό σύλλογο των Ανεμόμυλων, ενώ ήμουν και στο ΔΣ στη Μυκονιάτικη Βεγγέρα.

Από το 2010 είμαι συνταξιούχος του Ο.Π.Ε.Κ.Α. Το 2011 και το 2012 εκπροσώπησα τη Μυκονιάτικη παραδοσιακή μουσική στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια του Στρασβούργου και των Βρυξελλών. Το 2018 άρχισα να γράφω δική μου μουσική και τραγούδια με την σαμπούνα. Επιπλέον, είμαι ενεργό μέλος στον όμιλο UNESCO.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αδερφή μου είμαστε καλεσμένοι από το σύλλογο «Ορφέας» της Αμερικής, για να παίξουμε στο Σικάγο και στη Φλόριντα μυκονιάτικους παραδοσιακούς σκοπούς σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Φλόριντα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024.

Επιλέγω να συμμετέχω στο συνδυασμό “Πρωτοβουλία Δράσης” γιατί πιστεύω τον Κωνσταντίνο Κουκά, έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται σε όλους με ευγένεια, επιδεικνύοντας πολιτική συνέπεια και ήθος, κάτι που εκτιμώ πολύ. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις ευπαθής ομάδες και τις ευάλωτες οικογένειες του νησιού μας. Επίσης, θεωρώ πως συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα του πολιτισμού στο νησί. Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ  να βοηθήσω την Κοινότητα της Χώρας και τους τοπικούς επιχειρηματίες για ένα ακόμη καλύτερο αύριο του νησιού μας και την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι